Semmi nem állhat Ponta kormányának útjába?

PR, 2012. május 2., szerda 15:11, frissítve: szerda 15:11
A Victor Ponta kijelölt román miniszterelnök által javasolt kormányt a független törvényhozók és a nemzeti kisebbségek képviselői is támogatják, így az új román kormány hivatalba iktatásához várhatóan meglesz a szükséges parlamenti szavazatszám – derült ki szerdán Bukarestben.

Ponta szerdán folytatott tárgyalásokat a független törvényhozókat tömörítő Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) vezetőivel. Ebből az alkalomból a felek együttműködési megállapodást írtak alá, amely szerint az UNPR támogatja Ponta kormányát.

A miniszterelnök-jelölt a 17 tagú – nem magyar – nemzeti kisebbségek frakciójával is tárgyalt. A megbeszélés végén Ponta kijelentette, hogy végleges választ csak hétfőn kap tőlük, de elvben már megegyeztek, hogy a nemzeti kisebbségek is támogatják a kormányt.

Mint azt megírtuk, kedden közzétette minisztereinek névsorát Victor Ponta, a kormányalakítással megbízott román miniszterelnök-jelölt: a 21 tagú kabinetben a szociálliberális szövetség (USL) politikusai és szakértők – 17 tárcavezető és öt tárca nélküli miniszter – vállalnak posztot.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása