Slota: Németh Zsolt olyan, mint Goebbels

WA

2012. március 7., szerda 16:20

Neofasisztának nevezte a magyar kormányt és Goebbels cselekedeteihez hasonlította Németh Zsolt előző napi kijelentéseit Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, aki a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozott szerdán.

A szlovákiai politikai paletta jobb szélén elhelyezkedő SNS szélsőséges kijelentéseiről ismert elnöke a külügyi államtitkárnak a Nemzet és nemzetpolitika címmel tartott keddi budapesti előadásán elhangzottakra reagált.

Korábban közöltük, a szlovák nyelv kizárólagos hivatali használatának eléréséért kezdeményez népszavazást Slota. Bővebben >>>

A szlovákiai parlamenti választásokkal összefüggésben Németh Zsolt a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában kedden megjegyezte: a szlovákiai magyarság megmaradásának elengedhetetlen feltétele a magyar intézményrendszer, ezért a magyar kormány kívánatosnak tartja, hogy a Magyar Koalíció Pártja sikeresen szerepeljen.

„Amit megengedett magának (Németh Zsolt), azt a Harmadik Birodalom Goebbelséhez lehet hasonlítani, aki abszolút támogatását fejezte ki Henleinnek az egykori Csehszlovákia szudéta területein” – jelentette ki Slota. (Joseph Goebbels a náci Németország propagandaminisztere, a nácibarát Konrad Henlein a Csehszlovákiában élő szudétanémet szeparatisták vezetője volt.) Hozzátette: Németh Zsolt cselekedete mementóként kellene, hogy megjelenjen minden szlovákiai politikai párt számára a „budapesti neofasiszta kormány agresszív beavatkozásaként”.

Bugár Béla szerint közvetlenül beleavatkozik a szlovákiai parlamenti választásokba Németh Zsolt, amikor „azt tanácsolja, hogy az MKP-t válasszák”. A Most-Híd szlovák–magyar párt elnöke ugyancsak a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozott szerdán a külügyi államtitkár keddi előadása kapcsán.

Forrás: MTI