Sok a halott az ágyúzott kisvárosban

WL, 2012. május 20., 19:53, frissítve: hétfő 11:47
Egy szíriai kisvárosban 16 embert ölt meg vasárnap a hadsereg tüzérségi támadása és a rákövetkező roham – közölték ellenzéki források.

A súlyos atrocitás az ország középső vidékén lévő Hama tartományban, Szuran városban történt – állítja az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). A várost ágyúzták, majd megrohanták a katonák – mondta Bejrútban a csoport vezetője, aki forrásként a lakosokra hivatkozott.

Hama a rendszerellenes mozgalom egyik központja. Az ország más pontjain további öt ember vesztette életét vasárnap a délutáni órákig, noha április 12. óta hivatalosan tűzszünet van érvényben, amelyre az ENSZ mintegy 260 katonai szakértője felügyel.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása