Súlyos balesetek Kínában

WL, 2012. április 30., hétfő 17:09
Legkevesebb 18 ember meghalt és nyolc megsérült, amikor hétfőn az észak-kínai Ninghszia-Huj (Ningxia Hui) autonóm területen egy személyszállító furgon ütközött egy teherautóval – jelentette a kínai média.

Ezzel két napon belül 35-re emelkedett három súlyos közlekedési baleset halálos áldozatainak a száma – derült ki a Hszinhua hírügynökség jelentéseiből.

Vasárnapi sajtójelentések arról számoltak be, hogy egy busz lezuhant egy szirtről a délnyugat-kínai Jünnan tartományban; 11 ember meghalt, 9 megsérült. Egyikük kómában van, hat sebesült állapota válságos.

Hétfőn egy másik balesetben Dél-Kínában két teherautó és két személygépkocsi ütközött össze, aminek következtében hatan meghaltak, négyen megsérültek.

Valamennyi baleset okát vizsgálják a hatóságok.

A hivatalos adatok szerint Kínában évente körülbelül 70 ezer ember esik áldozatul közlekedési baleseteknek, és mintegy 300 ezren sérülnek meg. Az okok közt elsősorban gyorshajtás, fáradtság, ittas vezetés, valamint az utak rossz állapota szerepel.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása