Terrorizmus

Szavaztatnak az IÁ-támogatók, hol robbantsanak

LD, 2016. március 24., csütörtök 22:25, frissítve: csütörtök 23:11
Netes szavazást írtak ki iszlamisták arról, hol lenne érdemes legközelebb lecsapniuk a dzsihadistáknak.

Milyen színű lesz az Eiffel-torony a következő támadások alkalmával? – ezt a kérdést tették fel egy netes szavazáson az Iszlám Állam szimpatizánsai a Daily Mail szerint. A kérdésük arra vonatkozott: hol lehet majd a következő támadás, melyik ország zászlajának színeit öltheti majd utána fel a párizsi nevezetesség. A keddi brüsszeli terrortámadások után az Eiffel-toronyra a belga zászló színeit vetítették ki.

A szavazáson elsőnek az Egyesült Királyság jött ki, a dzsihadisták támogatói szerint ez az ország lehet az Iszlám Állam következő célpontja, de a sokkoló voksoláson az Egyesült Államokra és Oroszországra is sokan tippeltek.

Lesújtanának mindenhol

„Az Iszlám Állam le fog sújtani Londonra, Washingtonra, Rómára és a hitetlenek minden fővárosára” – fenyegetőzött egy IÁ-támogató. A brüsszeli támadás után több fórumon is jelezték egyébként támogatásukat az iszlamizmus szimpatizánsai, Maalbeek metrómegállónál és a zaventemi repülőtérnél végrehajtott mészárlásokat éltetve. „A keresztesek bakot lőnek és össze vannak zavarodva. Tegnap Párizs, ma Brüsszel, és nem tudják, hol lesz a következő támadás” – közölte egy felhasználó.

Gyakran tesznek így dzsihadisták a Daily Mail szerint: például amikor kiderült, hogy a jordán pilóta, Muath al-Kaszaszbeh fogságba esett, külön arab nyelvű hashtaget gyártottak azzal kapcsolatban, miként lenne érdemes meggyilkolni a pilótát. Ő volt az, akinek a gépét 2014. december 24-én lőtték le az Iszlám Állam által megszállt terület felett. Végül Al-Kaszaszbehet elevenen elégették, miközben a merényletet videóra vették.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása