Szíria lőtte le a vadászgépet

LM, 2012. június 23., szombat 00:23, frissítve: szombat 10:52
Szíria lőtte le a Földközi-tenger fölött, a szíriai partoknál eltűnt török vadászgépet – közölte a török miniszterelnöki hivatal pénteken késő este Ankarában, a belügyi, a külügyi és a védelmi tárca, a titkosszolgálatok és a hadsereg vezetőinek részvételével tartott válságtanácskozás után.

A kétórás megbeszélésen Recep Tayyip Erdogan kormányfő, Necdet Özel vezérkari főnök, Idris Naim Sahin belügyminiszter, Ahmet Davutoglu külügyminiszter, Ismet Yilmaz védelmi miniszter és Hakan Fidan, a titkosszolgálatok főnöke vett részt. „Törökország határozottan megteszi a szükséges lépéseket” – áll a tanácskozás után kiadott közleményben.

Tartani lehet attól, hogy az eset miatt még jobban megromlik Törökország és Szíria amúgy is feszült viszonya. Ankara több más országhoz hasonlóan fölszólította Bassár el-Aszad szíriai elnököt, hogy mondjon le, és tevőlegesen támogatja a szíriai ellenzéket.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása