Szíriába vándorol az al-Kaida

WL, 2012. március 2., péntek 22:22
Az al-Kaida Irakból Szíriába vonul, ahol a hatóságok keményen elnyomják a Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen tiltakozó mozgalmat - jelentette ki Núri el-Máliki iraki miniszterelnök.

Az Okáz című szaúdi lapnak nyilatkozva a bagdadi kormány feje azt mondta: „Az al-Kaida elkezdett Irakból Szíriába vándorolni, és lehet, hogy Szíriából tovább fog menni egy másik országba, Líbiába vagy Egyiptomba, vagy bármely olyan régióba, ahol a rendszer bizonytalan és (az ország) ellenőrizetlen”. Máliki szerint „tegnap Szíria úgy tartotta, hogy távol áll tőle a terrorizmus problémája, most pedig a kellős közepén van ennek a problémának”.

Adnán el-Aszadi iraki belügyminiszter-helyettes a közelmúltban azt mondta, hogy a dzsihadisták elmentek harcolni a szomszédos Szíriába, továbbá hogy a szíriai ellenzéknek szánt fegyvereket Irakon keresztül juttatják célba.

Az al-Kaidához kapcsolódó Iraki Iszlám Állam ernyőszervezet az országban éveken keresztül véres merényletkampányt folytatott, főleg a síita közösség és a rendfenntartó erők ellen. Az ilyen merényletek azóta is gyakoriak.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása