Tajvani földrengés

Tajvan: félszáz felett a földrengés halálos áldozatainak száma

MTI, 2016. február 11., csütörtök 07:48, frissítve: csütörtök 09:27
Csütörtöki közlések szerint 55-re emelkedett a múlt szombati tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma, 83 embert keresnek még a mentők a Tajnan városban összedőlt toronyház romjai között.

A helyi média beszámolói szerint túlélőkre az utóbbi napokban nem találtak, de egy máltai selyemkutya megmenekült. Mint kiderült, a Le Le (Boldog) névre hallgató állat gazdáját, az ötvenéves Lint élve mentették ki korábban, és jelenleg törött karokkal és bordarepedésekkel ápolják egy kórházban. A remegő kis kedvencet egyelőre Lin testvére és unokatestvére vette gondozásába.

A mentők számos daruval igyekeznek utat nyitni a 6,4-es erősségű földmozgás által ledöntött épület darabjai között azokhoz, akik esetleg a csodával határos módon túlélték a katasztrófát.

Egymillió tajvani dollárt kapnak az áldozatok családtagjai

Korábbi közlés szerint őrizetbe vették a leomlott tizenhat emeletes épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, továbbá két másik vezetőt, akiket egyaránt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A tajvani kormányzat feje, Csang Szan-cseng szerdán bejelentette, hogy minden áldozat családja egymillió tajvani dollárt (8,4 millió forint) kap a költségvetésből a kabinet együttérzésének kifejezéseképpen. Egyúttal arra kérte a kormányzati intézményeket, hogy február 15-én, a holdújévi ünnepek utáni első munkanapon a gyász jeleként engedjék félárbocra a nemzeti zászlót.

Magyar hangok a földrengés epicentrumából

Portálunknak sikerült elérnie Kovács Gábort, aki hosszú ideje Kaohsziungban dolgozik. Lakása egy ezerlakásos komplexum huszonkettedik emeletén van, amely néhány kilométerre helyezkedik el a földrengés epicentrumától, így a magyar férfi első kézből tapasztalhatta meg, milyen ereje van a tektonikus mozgásoknak.
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása