Társa is lehet az iskolánál robbantó férfinak

NT

2012. július 16., hétfő 22:18

Az olasz hatóságok annak a férfinak a bűntársát keresik, aki május 19-én házilag gyártott pokolgépet robbantott fel Brindisi egyik iskolájánál. Az ügyészség szerint Giovanni Vantaggiato nem egyedül követte el a merényletet.

Az elkövető rács mögött, a nyomozás azonban még nem zárult le – hangsúlyozta az olasz sajtónak a pugliai Lecce ügyésze. A hatóságok meggyőződése, hogy a június 7-én letartóztatott Giovanni Vantaggiato nem egyedül helyezte el a három gázpalackból készült robbanószerkezetet Brindisi egyik oktatási intézménye, a Morvillo-Falcone szakközépiskola bejáratánál.    

A magánzárkában őrzött 68 éves Vantaggiato letartóztatása óta azt hangoztatja, hogy senki nem segítette, egyedül cselekedett. A bosszú vezérelte egy számára kedvezőtlen bírósági ítélet miatt, ezért helyezte el a robbanószerkezetet a bíróság épületével szomszédos iskolánál.    

Az ügyészség kihallgatta Cosimo Paratót, azt a férfit, aki ellen Vantaggiato 2008-ban szintén robbanásos merényletet  követett el. Sajtóértesülések szerint Parato elmondta az ügyészeknek, hogy szerinte kik segítették Vantaggiatót.    

A Morvillo-Falcone szakközépiskolánál május 19-én reggel történt robbanásban a 16 éves Melissa Bassi halt meg, öten megsebesültek. Súlyos égési sérüléseket szenvedett osztálytársnőjét hétfőn engedték ki a kórházból.

Forrás: MTI