Nagy árat kell fizetni a taxisoknak a blokádért

PR, 2012. június 17., 14:05
Tetemes pénzbírsággal sújtotta a sztrájkjogokat felügyelő olasz ombudsman azokat a taxivállalatokat, amelyek januárban blokáddal bénították meg az ország közlekedését: 285 ezer eurós bírságot szabott ki a január 12. és 19. között rendezett blokád résztvevőire – jelentette az olasz sajtó.

Az Olaszország városait megbénító sztrájkhoz tizenkilenc taxivállalat csatlakozott, az ombudsman mindegyiket tizenötezer euróval büntette. A demonstráció a Monti-kormány által tervezett ágazati liberalizáció ellen irányult. A taxisok járműveikkel elfoglalták a római parlament előtti teret és a repülőterekhez vezető utakat is. Roberto Alesse ombudsman már a tiltakozás napjaiban „vadsztrájkról” beszélt.

A sztrájkjogokat felügyelő hatóság a prefektusok és a fogyasztóvédő szervezetek jelzései után indított vizsgálatot, s megállapította, hogy a taxisok nem tartották tiszteletben a sztrájk jogszerű gyakorlásának szabályait és a minimális szolgáltatás biztosítását. Az érintett taxivállalatok fellebbeznek.

„Az Olaszországban mindennapossá vált sztrájkok közepette az ombudsman ránk vesztegeti idejét” – nyilatkozta Lorenzo Bittarelli, a Radio Taxi 3750 elnevezésű olasz és európai taxiszövetkezet elnöke. Bittarelli azt hangsúlyozta, hogy a taxisok értelmezése szerint az olasz alkotmány mindenki számára biztosítja a sztrájkjogot. Olaszországban közel húszezer taxi működik.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása