Telefonon egyeztetett az orosz és a brit vezetés

TT, 2012. május 11., péntek 14:39
A terrorizmus elleni közös harc lehetőségeiről és egyéb biztonsági kihívásokról, köztük az olimpiai játékok zavartalan lebonyolításáról is tárgyalt pénteken telefonon az orosz elnök és a brit kormányfő.

Az államfői posztra hétfőn harmadszorra beiktatott Vlagyimir Putyin és David Cameron áttekintette az orosz–brit kapcsolatrendszert, kiemelt figyelmet fordítva a terrorveszély kiküszöbölésének a témájára.

A brit főváros a 2012-es nyári, a dél-oroszországi Szocsi pedig a 2014-es téli olimpiai játékok házigazdája lesz.
Putyin és Cameron a kétoldalú kapcsolatok más témaköreiről, így az energetikai ipari együttműködésben rejlő lehetőségekről is szót ejtett, és foglalkoztak a világpolitikai helyzet időszerű kérdéseivel is.

Az olimpiai játékok biztonságának Oroszország esetében külön aktualitása van az után, hogy Moszkva a héten azzal vádolta meg Grúziát, hogy csecsen szeparatistákkal együtt merényletekre készült a Szocsiban és környékén sorra kerülő játékok megzavarására.

Forrás: MTI
hirdetés
20:29
18:55
  •  2
18:30
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása