Propaganda

Tévécsatornát indított Irakban az Iszlám Állam

LD, 2016. január 11., hétfő 16:07
Látványos internetes jelenléte után tévés fronton is erősített a terrorszervezet: vasárnap elkezdte a műholdas sugárzást az iraki Moszulban.

Tévécsatornát indított vasárnap Irakban az Iszlám Állam – számolt be róla a Daily Dot. Az erős internetes jelenlét után így műholdról is sugározhatják propagandájukat, mellyel ezúttal közel félmillió moszulit céloznak meg. A tévécsatorna indulásáról először a Csendben Lemészárolva (Being Slaughtered Silently) nevű rakkai újságírócsoport számolt be.

Hónapok óta ígérték az indítását

A BEIN HD4 nevű csatorna az egyiptomi Nilesaton keresztül sugározza műsorát: ennek a cégnek a legnagyobb részvényese az Egyiptomi Rádiós és Televíziós Szövetség. Azt még nem tudni, hogy az ISIS a Nilesat és az egyiptomi hatóság engedélyével indította-e el a tévét.

A vasárnapi bejelentés várható volt a Daily Dot szerint, miután az Iszlám Állam már hónapok óta ígérte egy tévéadó elindítását. A Hamasz és a Hezbollah hasonló módon már évek óta saját csatornát tart fenn.

Két éve, 2014-ben foglalta el az Iszlám Állam az iraki Moszult, azóta a 2,5 milliós városból nagyjából kétmillióan menekültek el.

Jobban aggódnak a netes jelenlét miatt

A tévéadás helyett jobban aggasztja az amerikai és európai vezetőket, hogy az ISIS Twitteren és Facebookon is hatékonyan éri el híveit. Emiatt ültek össze a Fehér Ház és az Apple, a Google, a Facebook, a Microsoft, illetve a Twitter illetékesei, hogy arról egyeztessenek, miként lehetne korlátozni az ISIS jelenlétét a közösségi médiában. A Daily Dot szerint a techcégek vezetői készek támogatni az amerikai hatóságokat az Iszlám Állam elleni harcban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása