Téves terrorriasztás miatt csúszott egy bécsi gép

MTI

2016. március 26., szombat 21:17

Valószínűleg téves terrorriasztás miatt többórás késéssel szállt fel szombaton délután az EasyJet légitársaság Bécsből Londonba tartó járata.

Az osztrák belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint röviddel a tervezett felszállás előtt az egyik női utas riasztotta a személyzetet, mert azt gyanította, hogy a mellette ülő utas mobiltelefonján az Iszlám Állam terrorszervezettel kommunikál.

A személyzet ezt követően azonnal értesítette a biztonsági hatóságokat, akik a gyanúsított férfit azonnal leszállították az Airbus A319-es utasszállító gépről. Utána az egész gépet evakuálták, és a fedélzetet, továbbá az összes csomagot még egyszer átvizsgálták.

Hivatalos közlés szerint a hatóságok semmilyen gyanús dolgot nem találtak, és több mint háromórás késés után végül mégis engedélyt adtak a felszállásra.

A fedélzeten akkor azonban már két személlyel kevesebben tartózkodtak, ugyanis sem a gyanúsított, sem a személyzetet riasztó nő nem volt az utasok között. A hatóságok mindkettőjüket kihallgatták, a férfi mobiltelefonját pedig alaposan átvizsgálták.

Róla később csak annyit közöltek, hogy iraki állampolgár, és Londonban tanul. Azt azonban állítólag még késő délután is vizsgálták, hogy van-e bármilyen kapcsolata az Iszlám Állammal.