Timosenko éhségsztrájkba kezdett

WL, 2012. április 24., kedd 14:37
Éhségsztrájkot kezdett börtönében Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök, ellenzéki vezető – közölte kedden a politikus ügyvédje.

Szerhij Vlaszenko elmondta, Timosenko tiltakozásnak szánja az éhségsztrájkot „mindaz ellen, ami az országban és személyesen vele történik". Az ügyvéd beszélt arról is, hogy Timosenko testén és kezén vérömlenyeket látott.

Timosenkót hivatali hatalommal való visszaélés miatt kiszabott hétéves szabadságvesztését tölti a kacsanyivkai női börtönben.

Április 19-én a vádlott távollétében megkezdődött Julija Timosenko ukrán ellenzéki vezető második pere a kelet-ukrajnai Harkivban. A volt kormányfőt az ügyészség ezúttal az Ukrán Egyesített Energiarendszerek (JeESZU) vezetőjeként a 90-es években elkövetett sikkasztással és adócsalással vádolja, ami 12 évi börtönnel sújtható. Timosenko súlyos egészségi állapotára hivatkozva nem jelent meg a tárgyaláson. Bővebben>>>
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása