Timosenko-ügy: cáfolnak a hatóságok

TK, 2012. április 25., szerda 22:35, frissítve: csütörtök 08:58
Az ukrán hatóságok cáfolták, hogy bántalmazták volna a volt miniszterelnököt, Julija Timosenkót, amikor a napokban a börtönből akarata ellenére kórházba vitték.

A BBC internetes portáljának szerda esti értesülése szerint az ukrán illetékesek cáfolták azt is, hogy az egykori miniszterelnök éhségsztrájkot kezdett volna.

Németország hivatalosan tiltakozott az ukrán hatóságoknál Julija Timosenko állítólagos bántalmazása miatt. Bővebben>>>

Az 51 éves Timosenkót múlt pénteken vitték kórházba hátfájás miatt. A volt kormányfőt, a 2004-es narancsos forradalom egyik vezetőjét vasárnap már vissza is szállították a börtönbe, miután elutasította a kezelést. Ügyvédje e hét elején közölte, hogy a politikust a kíséret állítólag bántalmazta, amikor a harkivi kórházba vitték. Állítólag kisebb sérülések, zúzódások voltak a karján és a gyomrán is. Az ügyvéd szerint a bántalmazás ellen tiltakozva Timosenko bejelentette, hogy éhségsztrájkot kezd. Mindez élénk nemzetközi bírálatot váltott ki: a német kormány hivatalosan tiltakozott, az ukrán ellenzék pedig parlamenti és nemzetközi vizsgálatot követelt.

Az ukrán ügyészi hivatal ugyanakkor cáfolta a vádakat, és politikai provokációval vádolta Timosenkót, azt hangoztatva, hogy a volt kormányfő Ukrajna és az Európai Unió kapcsolatainak akar további károkat okozni.

A BBC szerdán a börtönszolgálatot idézte, amely szerint Timosenko állítólag maga mondta, hogy éhségsztrájkba lépett volna, a kórház egyik orvosa pedig cáfolta, hogy a politikus testén zúzódások vagy más sérülések lettek volna. Az orvos azt megerősítette, hogy a volt miniszterelnök elutasította a kezelést.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása