Timosenko újabb miniszterére vár börtön

PR, 2012. április 6., péntek 20:43
Hivatali hatalommal való visszaélés vádjával háromévi börtönre ítélték Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő egykori környezetvédelmi miniszterét.

Hrihorij Filipcsuk a Timosenko-kormány harmadik tagja, akit elítéltek. Maga a volt kormányfő hétévi börtönbüntetését tölti a kacsanyivkai női börtönben – hivatali hatalommal való visszaélés vádjával ítélték el –, volt belügyminiszterére, Jurij Lucenkóra négyévi elzárást szabott ki a bíróság.

Filipcsuk a vád szerint a fekete-tengeri olajlelőhelyek feltárására vonatkozó együttműködési szerződés ügyében a nemzetközi bíróságokon eljáró ügyvédi irodával való szerződéskötéskor követett el hivatali visszaélést.

A Timosenko vezette Haza párt, amelynek Filipcsuk is tagja, pénteki nyilatkozatában Viktor Janukovics elnök részéről való bosszúállásnak minősítette az ítéletet.

Mint azt megírtuk, Pawel Kowal lengyel európai parlamenti képviselő csütörtökön találkozott Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnökkel. Ismert, egy ukrán képviselő szerdán gyilkosságban való bűnrészességgel vádolta meg Julija Timosenkót, illetve Pavel Lazarenko volt miniszterelnököket.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása