Tíz évre a fürdőbe zárta lányát az „apa”

WA

2012. január 23., hétfő 23:37

Tíz éven át a fürdőszobába zárva élt egy 21 éves palesztin lány, az apja csak éjszaka engedte ki, hogy kitakarítsa a házat – mondta el a hatóságoknak.

A palesztin rendőrség hétfőn közölte: névtelen lakossági bejelentésre reagálva szabadította ki a ciszjordániai Kalkilíjában lévő ház szűkös fürdőszobájából Baraa Melhemet. Az apját, aki izraeli állampolgár, átadták az izraeli hatóságoknak. Szerdán kell a bíróság előtt megjelennie – mondta az izraeli rendőrség egyik szóvivője.

Melhem a Palesztina Hangja rádiónak elmondta, hogy tizenegy éves volt, amikor az apja bezárta őt a mellékhelyiségbe, és nem engedte iskolába járni, sem elvált anyját meglátogatni. Bottal, vashuzallal verték, csak egy pokrócot kapott, hogy ne fázzon – mondta el Hala Sreim, az ügyével foglalkozó szociális gondozónő. „A fürdőszoba szűk volt, alig két négyzetméter, olyan, mint egy cella” – tette hozzá.

Az apa a palesztin rendőrség közleménye szerint beismerte, hogy „családi vita” miatt bezárta a lányt, és többnyire csak kenyeret adott neki enni.

A lány elmondta, hogy az apja rendszeresen leborotválta a haját és a szemöldökét, s csak havonta egyszer engedte zuhanyozni. Hajnali 1 és 4 között engedte ki a fürdőszobából, hogy kitakarítsa a házat.

Az apa a szociális gondozó szerint többször is arra biztatta a lányát, hogy kövessen el öngyilkosságot. „Egyetlen vigasza a rádió volt” – mondta el Hala Sreim.

Forrás: MTI