Több ezer hektáron pusztít a tűz + Képek

TK, 2012. június 11., hétfő 09:49, frissítve: hétfő 10:34
Több ezer hektáron pusztít tűzvész Colorado amerikai szövetségi állam hegyvidékén; a hatóságok ezreket menekítettek ki a térségből, és egy embert eltűntként tartanak nyilván.

A tűzvész helyi idő szerint szombat reggel kezdődött a Denvertől mintegy száz kilométerre északnyugatra fekvő Fort Collinsnál. Kétszázötven tűzoltó vette fel a harcot a lángokkal, de vasárnap estig nem sikerült megfékezniük az erős szél szította tüzet, amely egy nap alatt nyolcezer hektáron pusztította el a növényzetet. Tizennyolc épület vált a lángok martalékává vagy szenvedett károkat a tűzben.

Fotó: Reuters


A helyi rendőrfőnök szerint a hatóságok vizsgálják, hogy mi okozta a tűzvészt, és nem zárják ki, hogy villámtól kapott lángra a növényzet.

Fotó: Reuters

 

Fotó: Reuters

 

Fotó: Reuters

 

Fotó: Reuters
Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása