Több településen négy hónapja nem esett

BL, 2011. december 7., szerda 15:57, frissítve: szerda 15:57
Lengyelország egyes déli területein négy hónapja nem esett az eső, több hegyi településen nem elegendő az ivóvíz, és a földművesek sok helyütt nem tudták elvégezni az őszi szántást, mert a föld túlságosan száraz – jelentette szerdán a Gazeta Wyborcza.

Nem csak Romániában és Magyarországon okoz komoly gondokat a szárazság. A rendkívül csapadékos nyár után Lengyelország déli vidékein augusztus óta egy csepp eső sem esett. A Visztula egyes szakaszain 50 éve nem tapasztaltak olyan alacsony vízállást, mint jelenleg.

Donald Tusk miniszterelnök a válsághelyzetekkel foglalkozó kormánybizottság hétfői ülésén cáfolta, hogy a szárazság a lengyel gazdaságot vagy az energiabiztonságot fenyegetné. Ugyanakkor megerősítette, hogy tudomása van vízellátási gondokról több tucat településen.

A kis-lengyelországi (Malopolska) és kárpátaljai (Podkarpackie) vajdaság számos gazdaságában kifogyott a víz a kutakból. Csak a kárpátaljai vajdaságban az elmúlt hónapban a tűzoltók 60-szor szállítottak ivóvizet lajtkocsikban 12 járás lakói számára. Aggódnak az idegenforgalomból élő cégek és a síterepek üzemeltetői is, attól tartva, hogy ha az idei télen nem lesz hó, nagy bevételkieséssel kell számolniuk.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása