Bombázás

Több tucat civil halt meg egy szíriai légicsapásban

MTI, 2016. január 24., 08:28, frissítve: 09:48
Újabb civilek haltak meg egy légicsapásban Deir ez-Zór környékén – jelentette a dpa német hírügynökség az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjára (OSDH) hivatkozva vasárnap hajnalban.

A londoni székhelyű szervezet szerint legkevesebb 47 vétlen polgári személy halt meg a támadásban, amelyet szerintük az orosz légierő hajtott végre. Az OSDH vezetője a hírügynökségnek azt mondta: gyerekek is vannak a halottak között. Péntek óta több mint kilencven civil halt meg ebben a szíriai tartományban légicsapások miatt.

Deir az-Zór tartomány nagy részét az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellenőrzi. A dzsihadisták egy hete támadást indítottak a kormánycsapatok ellen a térségben.

Oroszország szeptember óta hajt végre légitámadásokat Szíriában. Moszkvát korábban több bírálat érte amiatt, hogy valójában többször nem a terroristákra, hanem Bassár el-Aszad szír elnök mérsékelt ellenzékének tekinthető csoportokra mért csapásokat. Az OSDH arról is beszámolt, hogy éjféltájban az Iszlám Állam központjának számító Rakkát is robbanások rázták meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása