A jelenlegi államfő, a konzervatív Nicolas Sarkozy a szavazatok 47 százalékára számíthat a május 6-i második fordulóban.

A múlt hét elején az OpinionWay közvélemény-kutató által végzett felméréshez képest Hollande támogatottsága egy százalékot mérséklődött, míg Sarkozyé egy százalékkal nőtt.

Az Ipsos szerint a péntek-szombaton végzett telefonos felmérésen a válaszadók 22 százaléka azt jelezte, hogy nem kíván szavazni a második fordulóban.

Hollande egyébként számíthat a negyedik helyen végzett radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon (11 százalék) szavazóinak 80, a centrista Francois Bayrou (9 százalék) táborának 34 százalékára. Ezen kívül a szélsőjobboldali Marine Le Pen (18 százalék) szavazóinak 14 százaléka is rá fog szavazni május 6-án.

Nicolas Sarkozyt választja majd a Le Pen-tábor 54 százaléka, Jean-Luc Mélenchontól csak három százalék támogatja a konzervatív államfőt, a centrista Bayrou szavazóinak pedig 40 százaléka.

A felmérés szerint tartózkodni fog majd Mélenchon szavazóinak 17, Bayrou táborának 26, valamint Marine Pen híveinek 32 százaléka.