Tűzharc volt Tripolinál

BL, 2012. január 16., hétfő 07:09, frissítve: hétfő 07:09
Egymással rivális milicisták csaptak össze vasárnap a líbiai fővárostól, Tripolitól délre, de esetleges áldozatokról egyelőre nem tudni – közölték kormány- és biztonsági források.

A Tripolitól 80 kilométerre fekvő Gárián város milíciája egy másik azonosítatlan fegyveres csoporttal csapott össze, egy nappal korábban pedig a szomszédos al-Aszábija városból való fegyveresekkel keveredett tűzharcba, miután egy ottani lakos megölt egy gáriáni illetőségűt. A kialakult ellenségeskedésekben két ember vesztette életét, és legkevesebb 39-en sebesültek meg. Az összecsapás, amelynek során Grád típusú rakétagránátokat is bevetettek, szombat este fejeződött be, miután a helyszínre érkezett Oszáma Dzsuali védelmi miniszter.

Líbiában a volt diktátor, Moammer Kadhafi megölésével véget ért ugyan a polgárháború, néhány felkelő milícia azonban továbbra sem teszi le a fegyvert, mondván, hogy akkor lesznek erre hajlandóak, miután a rendőrség és a hadsereg teljes mértékben talpra áll.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása