Tűzpárbaj Ausztriában: nem tudni, honnan jött a halálos lövés

WL

2012. május 11., péntek 10:11, frissítve: péntek 10:12

Elbarikádozta magát a lakásában és a rendőrökre lőtt egy férfi az ausztriai Sankt Pöltenben, az öt órán át tartó ostromzár után holtan találták – jelentette pénteken az osztrák tömegtájékoztatás a rendőrség közlése alapján.

Egyelőre nem tudni, hogy öngyilkos lett-e a 25 éves férfi, vagy pedig a rendőrök lőtték le.

A rendőröket járókelők hívták ki csütörtök este, miután a férfit dobermann kutyájával és egy fejszével látták a lakása közelében az utcán a kisvárosban, az alsó-ausztriai tartományi székhelyen. Az APA hírügynökség jelentése szerint a fejszével a kutyát fenyegette.

Amikor a rendőrjárőr a helyszínre érkezett, a férfi bezárkózott a lakásába. A járőrök értesítették a rendőrség különleges bevetési egységét, a Cobrát, amely húszfős egységgel vonult ki a helyszínre. Az öt órán át tartó ostromzár alatt tűzpárbaj alakult ki, miután a férfi rálőtt az egyik rendőrre, majd lelőtte a lakásba küldött rendőrkutyát. A lövöldözés kora hajnalban ért véget. A terrorelhárítók a lakásba behatolva holtan találták a férfit. Egyelőre nem tudni, hogy megölte-e magát vagy pedig a tűzpárbajban lőtték le.

A lakásban több fegyvert és lőszereket is találtak. Még vizsgálják, hogy jogszerűen voltak-e a Sankt Pölten-i férfi birtokában.

Az osztrák közszolgálati rádió úgy tudja, hogy a férfi nem volt ismeretlen az intézkedő járőrök előtt, mert az elmúlt időszakban többször is volt dolga a rendőrséggel.

Forrás: MTI