Ujjlenyomatot vesznek a személyikhez

BL, 2012. május 31., csütörtök 09:42
Ujjlenyomatot vesznek az új személyazonossági kártyák kiállításakor Kínában, ami gyorsabb azonosítást tesz lehetővé és megnehezíti az igazolványok hamisítását – jelentette a kínai média csütörtökön a közbiztonsági minisztérium információi alapján.

Az intézkedés előzménye, hogy a kínai törvényhozás módosította az állampolgári azonosító kártyáról szóló törvényt. A tárca felhívja az illetékes eljáró hatóság figyelmét arra, hogy illessze be költségvetésébe az ujjlenyomatvételhez szükséges technika beszerzését. Az új igazolványok kiállításának díja nem változik.

Korábbi jelentések arról számoltak be, hogy május közepétől elektronikus chipet tartalmazó útlevél kiadását kezdték meg Kínában. A chip tartalmazza az utazási okmány tulajdonosának nevét, születési idejét, fényképét és ujjlenyomatait.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása