Üléseket készítenek Kecskeméten

BL

2012. április 13., péntek 22:50, frissítve: szombat 12:43

Az amerikai Johnson Controls vállalat autóülés-összeszerelő üzemet épített Kecskeméten, ahol a Mercedes-Benz B osztályú autóihoz készítik az üléseket; a jelenleg 130 főt foglalkoztató üzemben további 70 munkahely létesül a második műszak beindításával.

A közlemény idézi Dallos Pétert, a kecskeméti Johnson Controls gyár vezetőjét, aki elmondta: büszkék arra, hogy támogathatják a Mercedes-Benz új személyautógyárát Kecskeméten, és hogy megteremthették itt saját jelenlétüket.

A közlemény szerint a gyártásban közvetlenül részt vevő munkavállalók valamennyien munkanélküliek voltak, mielőtt a Johnson Controlshoz csatlakoztak volna. A dolgozók munkába lépésük előtt a Kecskeméti Munkaügyi Központ és a Türr István Képző és Kutató Intézet oktatási programjának segítségével minden szükséges képességet megszereztek. A kecskeméti üzemben számos különböző típusú ülést gyártanak: sztenderd és sportüléseket, különböző színű, anyagú és speciális felszereléssel – például légzsákkal és ülésfűtéssel – ellátott üléseket.

Az egyesült államokbeli Johnson Controls 2007 óta van jelen Magyarországon. Kecskeméten kívül a társaságnak Mezőlakon és Móron fém ülésalkatrészeket gyártó üzemei találhatók. 2010-ben a Johnson Controls felvásárolta a Seton Hungary pápai üzemét, amely bőrborítású belső autóalkatrészeket állít elő. A kecskeméti új üzemmel 2500 főre nőtt a vállalat magyarországi alkalmazottainak a száma.

A Johnson Controls egy technológiai vállalat, amely több mint 150 országban van jelen, és 162 ezer főt foglalkoztat. A társaság egyebek mellett épületek energia- és működési hatékonyságának optimalizálásához szállít megoldásokat, gyárt ólomsavas autóakkumulátorokat és továbbfejlesztett akkumulátorokat is hibrid és elektronikus járművekhez, valamint autóipari belső rendszereket. A Johnson Controls világviszonylatban vezető pozíciót tölt be az autóülések, gépkocsitető-rendszerek, ajtóbevonatok, műszerfalak és elektronikai rendszerek terén. A cég világszerte 240 telephellyel rendelkezik, ahol évente 50 millió autót látnak el különböző termékekkel.

Forrás: MTI