Utórengések Olaszországban

TK

2012. június 1., péntek 10:06, frissítve: péntek 10:55

Ismét utórengések keltettek riadalmat péntekre virradó éjszaka az olaszországi Emilia-Romagna régióban, Modena környékén és Dél-Itáliában, Calabriában.

A legsúlyosabb, a Richter-skálán 4,2 erősségű földrengést kevéssel este kilenc óra után mérték Emilia-Romagnában, ahol a keddi földrengésben 17-en haltak meg és 350-en sérültek meg, több ezren váltak hajléktalanná. Modena tartományban 23 utórezgést regisztráltak, míg Catanzaro városából 3,4-es utórezgést jelentettek.

Ritkaságszámba menő autókból, alkatrészekből és kiegészítőkből rendezett jótékonysági árverés révén akar segíteni a Ferrari autógyár az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartományt nemrég sújtó földrengés károsultjain. Bővebben>>>


Építészek, statikusok igyekeznek felmérni a megsérült házak állapotát, 8500 embert 23 sátortáborban, sportcsarnokokban és iskolákban szállásoltak el.

Modena tartományban az üzemcsarnokok 95 százaléka megrongálódott, 20 ezer ember veszítette el munkáját. A földrengés előtt 70 ezer kis- és középvállalat mintegy 270 ezer embernek nyújtott munkát. A földrengés sújtotta régió adja az olasz bruttó hazai termék (GDP) egy százalékát.

Forrás: MTI