Utórengések Olaszországban

TK, 2012. június 1., péntek 10:06, frissítve: péntek 10:55
Ismét utórengések keltettek riadalmat péntekre virradó éjszaka az olaszországi Emilia-Romagna régióban, Modena környékén és Dél-Itáliában, Calabriában.

A legsúlyosabb, a Richter-skálán 4,2 erősségű földrengést kevéssel este kilenc óra után mérték Emilia-Romagnában, ahol a keddi földrengésben 17-en haltak meg és 350-en sérültek meg, több ezren váltak hajléktalanná. Modena tartományban 23 utórezgést regisztráltak, míg Catanzaro városából 3,4-es utórezgést jelentettek.

Ritkaságszámba menő autókból, alkatrészekből és kiegészítőkből rendezett jótékonysági árverés révén akar segíteni a Ferrari autógyár az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartományt nemrég sújtó földrengés károsultjain. Bővebben>>>


Építészek, statikusok igyekeznek felmérni a megsérült házak állapotát, 8500 embert 23 sátortáborban, sportcsarnokokban és iskolákban szállásoltak el.

Modena tartományban az üzemcsarnokok 95 százaléka megrongálódott, 20 ezer ember veszítette el munkáját. A földrengés előtt 70 ezer kis- és középvállalat mintegy 270 ezer embernek nyújtott munkát. A földrengés sújtotta régió adja az olasz bruttó hazai termék (GDP) egy százalékát.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása