Vád: a volt kormányfő is a gyanúsítottak között van

PR, 2011. december 9., péntek 17:13, frissítve: péntek 17:13
Vád alá helyezte a múlt vasárnapi választásokig Horvátországot vezető pártot, három másik jogi személyt és több politikust pénteken a szervezett bűnözés elleni zágrábi ügyészségi hivatal.

A hatalommal való visszaélés címén vád alá helyezte a múlt vasárnapi választásokig Horvátországot vezető pártot, három másik jogi személyt és több politikust pénteken a szervezett bűnözés elleni zágrábi ügyészségi hivatal (USKOK). A gyanúsítottak között van Ivo Sanader volt kormányfő és a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) hat másik politikusa. Az ügyészség szerint 46,6 millió kunát (6,2 millió euró) sikkasztottak el állami vállalatoktól a párt választási kampányainak finanszírozására. Ennek alátámasztására 60 ezer oldal dokumentumot adtak át a zágrábi megyei bíróságnak. A Horvát Demokratikus Közösség múlt vasárnap elvesztette a parlamenti választásokat. Ivo Sanader korábbi pártelnök és kormányfő más ügyek miatt is bíróság előtt áll.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása