Valódi elkötelezettséget várnak a terrorizmus ellen

BL, 2012. május 8., kedd 12:10
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter kedden felszólította Pakisztánt, hogy legyen aktívabb a területéről kiinduló terrorizmus elleni küzdelemben.

Az indiai látogatáson tartózkodó politikus sajtóértekezletén hangoztatta, az Egyesült Államok már megmutatta a maga elkötelezettségét a Pakisztánból kiinduló terrorizmus elleni küzdelem ügyében azzal, hogy 10 millió dolláros vérdíjat tűzött ki a Laskar-i-Taiba (a Tiszták Hadserege) iszlamista csoport alapítójának, Hafiz Szaid fejére. Őt az indiai Mumbaiban négy éve elkövetett, 166 emberéletet követelő támadások kitervelésével vádolják. Indiában indulatokat váltott ki, hogy a férfi szabadon tevékenykedik Pakisztánban, és a kormány nem vette őrizetbe. Történt ez annak ellenére, hogy Iszlámábádnak átadták a Hafiz Szaid ellen szóló bizonyítékokat.

Hillary Clinton előadás közben
Hillary Clinton előadás közben
Fotó: Reuters


Clinton szerint Pakisztánnak többet kell tennie annak érdekében, hogy területe ne váljon terrortámadások előkészítésének helyévé, bárhol is hajtsák azokat végre, beleértve magát Pakisztánt is, hiszen rendkívül sajnálatos dolog – tette hozzá –, hogy a terroristák Pakisztánban eddig több mint 30 ezer honfitársukat ölték már meg. Az amerikaiak egyébként azt gyanítják, hogy az al-Kaida új vezetője is Pakisztánban tartózkodik.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása