”Vegyenek részt a vasárnapi választáson”

KA

2012. június 9., szombat 19:22, frissítve: vasárnap 14:18

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) tagjaként az Erdélyi Családszervezetek Szövetsége azt kéri a magyar családoktól és minden Romániában élő magyar nemzetiségű román állampolgártól, hogy vegyen részt a vasárnapi voksoláson, és szavazatával a magyar érdekeket képviselő jelölteket erősítse.

Csíki Sándor, az Erdélyi Családszervezetek Szövetsége elnöke és Szabó Endre, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége elnöke szombati – az MTI-hez is eljuttatott – közös közleményükben azt írják: az erdélyi és az egész romániai magyarság számára sorsdöntő kérdés, hogy lesz-e valódi magyar érdekképviselet az önkormányzatiság szintjén.

„Külön fordulunk azokhoz a honfitársainkhoz, akik Románián kívül élnek és szavazati joggal rendelkeznek, hogy gondoljanak az otthon maradottakra és azokra a nagy- és dédszülőkre is, akik már nem lehetnek köztünk, és élve szavazati jogukkal erősítsék a magyarságot” – fogalmaznak.

A jövőt csak a magyarság egysége és az összetartozás erősítése biztosíthatja. A két szövetség ezért a magyarságot és a magyar egységet ért támadásokat visszautasítja, és arra kéri a békétlenséget szítókat, hogy a magyar ügyet tekintsék mindennél előbbre valónak – zárul a közlemény.

Forrás: MTI