Korábbi jelentések csak ötven sebesültről számoltak be. Az AFP francia hírügynökségnek azonban az egészségügyi minisztérium egy neve elhallgatását kérő illetékese két ember haláláról is beszámolt. A minisztérium szóvivője kevéssel korábban egy halálos áldozatról tudott, aki „valószínűleg golyók által okozott sebesüléseibe” halt bele. A szóvivő az állami televízió adásában mindehhez azt is hozzátette, hogy 105 sebesültet kórházba szállítottak, 68-at a helyszínen láttak el. Az elmúlt hónapban több mint negyven ember halt meg hasonló összetűzésekben, főleg Kairóban

Szemtanúk beszámolója szerint a rendőrök pénteken őrizetbe vettek egy embert a hetek óta a kormány székháza előtt táborozók közül. A tömeg ezt követően kövekkel dobálta meg a rendfenntartókat, mire azok vízágyúkkal kezdték lőni a tiltakozókat. Néhány rendőr a levegőbe adott le figyelmeztető lövéseket, illetve visszadobálta a feléjük hajított köveket. Három gépkocsi és több sátor kigyulladt. A tiltakozók az este folyamán elzárták a Tahrír térre, az egyiptomi tiltakozó megmozdulások legfőbb színhelyére vezető egyik sugárutat is.

A székház előtt táborozó mintegy 150 fős csoport meg akarja akadályozni, hogy a katonai tanács által beiktatott átmeneti kormány tagjai megkezdhessék a munkát. Pénteki akciójuk során azt kiáltozták, hogy „Le a katonák uralmával!” Az elmúlt hónapban tüntetők és rendőrök összecsapásaiban több mint negyven ember vesztette életét az egyiptomi fővárosban.

A legfelső katonai tanács februárban, Hoszni Mubarak elnök megbuktatása után vette át a hatalmat. Egyiptomban ezekben a hetekben új parlamentet választanak, amelyben valószínűleg az iszlamista Muzulmán Testvériség pártja, a Szabadság és Igazságosság alkotja majd a legnagyobb frakciót.

Az egyiptomi képviselőházi választások háromfordulósak. Az éppen lezajlott második forduló első eredményei szerint, az első fordulóhoz hasonlóan, a Muzulmán Testvériség pártja magabiztosan vezet a radikális, ultrakonzervatív iszlamisták pártja, az an-Núr előtt. A harmadik forduló januárban lesz, a szavazás végleges eredményét január közepén szándékoznak nyilvánosságra hozni. A csaknem ötvenmillió választásra jogosult egyiptomi 498 képviselői hely sorsáról dönt.