Villám csapott az elnök repülőgépébe + Videó

TK, 2012. május 15., kedd 19:15, frissítve: kedd 22:48
Meglehetősen viszontagságos körülmények között – mintegy másfél órás késéssel – kedd este Berlinbe érkezett az új francia elnök, Francois Hollande.

A közelmúltban Nicolas Sarkozyt legyőző új államfő – akit kedden kora délelőtt iktattak be hivatalába a francia fővárosban (Bővebben>>>) – először kora délután indult el Berlinbe, repülőgépe azonban a hírek szerint mindössze négy perccel a felszállás után villámcsapás miatt visszafordulásra kényszerült.

Villám csapott az elnök repülőgépébe

A repülőgép leszállt Párizsban, ahol Hollande gépet váltott, és ismét elindult a német fővárosba. Ezúttal már szerencsével járt, és a második repülőgép minden baj nélkül érkezett meg a berlini Tegel repülőtérre.

Francois Hollande a leszállás után rögtön a kancellári hivatalba hajtatott, ahol vacsora keretében tárgyalásokat kezdett vendéglátójával, Angela Merkellel. A rendkívül nagy érdeklődéssel várt találkozón a francia elnök és a német kancellár mindenekelőtt az európai stabilitási paktum jövőjéről és a Hollande által sürgetett gazdasági növekedési ösztönzőkről folytat tárgyalásokat.

A német-francia együttműködés fontosságát jelzi, hogy Francois Hollande első külföldi útja Németországba vezetett.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 4 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása