Visszaszolgáltatták a dél-koreai katonák földi maradványait

WL, 2012. május 25., péntek 07:48, frissítve: péntek 08:58
A hatvan évvel ezelőtti koreai háború befejezése óta pénteken első ízben kerültek vissza hazájukba meggyilkolt dél-koreai katonák földi maradványai Észak-Koreából – közölte a szöuli védelmi minisztérium.

Tizenkét dél-koreai katona teteméről van szó, amelyeket amerikai szakértők hantoltak ki 2000 és 2004 között Észak-Korea területén. DNS-vizsgálatokkal azonosították őket, és pénteken adták át a dél-koreai hatóságoknak egy szöuli repülőtéren.

A földi maradványok ünnepélyes visszaszolgáltatásán jelen volt a dél-koreai államfő és a védelmi miniszter is. A dél-koreai hatóságok szerint az 1950–1953-as koreai háborúban 140 ezer dél-koreai és 215 észak-koreai katona esett el. Szöulban azt állítják, hogy Észak-Korea területén jelenleg is mintegy 30-40 ezer dél-koreai katona földi maradványa található.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása