A botlások ellenére kétharmados az elnök támogatottsága

LM, 2011. december 20., kedd 06:38, frissítve: kedd 06:38
Több mint kétharmados Christian Wulff német elnök támogatottsága; egy friss felmérés szerint a választók hetven százaléka úgy véli, hogy nem kell lemondania a lakáscélú magánhitele miatt bírálatok kereszttüzébe került államfőnek.

A megkérdezettek mindössze 26 százaléka vélekedett ezzel ellentétesen, vagyis hogy a politikusnak a hitel és egy vállalkozóhoz fűződő szoros kapcsolata miatt távoznia kellene hivatalából. Az ARD közszolgálati televízió megbízásából készített felmérés adatait a WDR rádió ismertette hétfő este.

Ugyanakkor már csak alig 51 százalék tartja Wulff elnököt szavahihetőnek, ez 23 százalékponttal kevesebb, mint tavaly júliusi hivatalba lépésekor. A megkérdezettek 44 százaléka szerint az államfő nem szavahihető, ez 29 százalékpontos növekmény a másfél évvel ezelőtti állapothoz képest. Megosztottak a németek abban a kérdésben, hogy Wulff tisztességes-e, a többség – 47 százalék – szerint nem, a válaszadók 41 százaléka szerint az. Az államfő munkájával hatvan százalék elégedett a közvélemény-kutatás szerint, 31 százalék mondta azt, hogy nem.

A kereszténydemokrata politikus félmillió euró hitelt vett fel házvásárlásra egy baráti vállalkozó feleségétől 2008-ban, amikor Alsó-Szászország miniszterelnöke volt. A következő évben feleségével ugyanazon baráti vállalkozó – Egon Geerkens – villájában nyaralt Floridában.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés