Adóztatná az „emigránsokat” a francia elnök + Képek

TT, 2012. március 13., kedd 16:41, frissítve: kedd 17:57
Megadóztatná az adózási okokból külföldre menekült francia jövedelmeket Nicolas Sarkozy francia államfő, ha újraválasztják a másfél hónap múlva esedékes elnökválasztáson. Az intézkedés nem vonatkozna a közel kétmillió, külföldön munkát vállaló francia állampolgárra.

„Két kategória létezik. A külföldön dolgozók és az adóügyi emigránsok” – szögezte le a jobboldali jelölt a TF1 kereskedelmi televízió hétfő esti híradójának vendégeként.

Fotó: Reuters


A francia tömegtájékoztatási eszközök szerint Sarkozy az ötletet Jean-Luc Mélenchonnak, a szélsőbaloldali Baloldali Front elnökjelöltjének programjából vette át, hogy maga mellé állítsa a baloldali választók egy részét.

Sarkozy a nyugat-franciaországi Vitre-ben
Sarkozy a nyugat-franciaországi Vitre-ben
Fotó: Reuters

 

Az MNO-n korábban megírtuk: Nicolas Sarkozy a hét végén élesen bírálta az EU külső határain tapasztalható határ-ellenőrzési hiányosságokat, és leszögezte: ha a következő 12 hónapban nem lesz komoly javulás ezen a téren, akkor Franciaország felfüggesztheti részvételét a schengeni egyezményben. Az Európai Parlament keddi strasbourgi plenáris vitájában több felszólaló éles hangon bírálta a francia köztársasági elnök minapi fenyegetőzését.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása