Egy magyar kollégium esete a román igazságszolgáltatással

BuL, 2012. július 26., csütörtök 07:24, frissítve: csütörtök 12:19
A magyar állampolgárság kiterjesztésének a helyzetképét vázolják fel a kérdés szakértői, és a közmédia integrációs szerepéről hangzanak el előadások Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor csütörtöki napján.
Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint van keret egy esetleges választási együttműködésre a magyar politikai pártok között, csak „életet kellene lehelni” az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórumba (EMEF) – erről Toró T. Tibor, az EMNP elnöke beszélt a 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, ahol a tavaly bejegyzett párt első évének mérlegéről rendeztek fórumot.

Az állampolgársági helyzetképet rögzítő „Magyarnak lenni jó!” című pódiumbeszélgetésen többek között Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Wetzel Tamás, a KIM állampolgárságért felelős miniszteri biztosa, Boldoghy Olivér, a szlovák állampolgárságától megfosztott komáromi színművész és Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul tart előadást.

Egy másik sátorban „A Székely Mikó Kollégium esete a román igazságszolgáltatással” címen a restitúciós döntés miatt alapfokon börtönbüntetésre ítélt Markó Attila államtitkár, Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület főjegyzője, és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere tájékoztatja az érdeklődőket.

Délután kezdődik pódiumbeszélgetés a közmédia integrációs szerepéről a Kárpát-medencében, melyen a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot Böröcz István vezérigazgató, Gazsó L. Ferenc vezérigazgató-helyettes és Havasi János, a határon túli kapcsolatokért felelős különmegbízott, a Magyar Rádiót pedig Jónás István vezérigazgató képviseli.

Este a Vad Fruttik és az Intim Torna Illegál zenekarok szórakoztatják a közönséget.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés