Hollande: Nem baj, ha Európa többsebességes

KG, 2012. július 10., kedd 22:00, frissítve: szerda 09:54
A többsebességes Európa kialakulásának lehetőségéről beszélt Francois Hollande kedden Londonban, a David Cameron brit kormányfővel tartott találkozón.

Hollande májusi beiktatása óta először kereste fel hivatalos látogatás keretében a brit fővárost. A David Cameronnal közösen tartott sajtótájékoztatón a francia államfő hangsúlyozta: meg kell barátkozni a többsebességes Európa gondolatával. Hollande szerint egy többsebességes Európában mindenki azt kaphatja az uniótól, amire szüksége van. Mint mondta, ennek szellemében Franciaország tiszteletben tartja, hogy Nagy-Britannia nem akar csatlakozni az euróövezethez.

A francia elnök Londonban járt
A francia elnök Londonban járt
Fotó: Europress/AFP


A brit kormányfő – akinek országa nem tagja az euróövezetnek – hangsúlyozta, hogy London érdekelt egy erős és stabil európai valutában. Mindkét politikus üdvözölte a június végi brüsszeli EU-csúcson az euróválság elleni küzdelem keretében elfogadott határozatokat, továbbá mindketten a nagyobb költségvetési fegyelem mellett szálltak síkra.

Keresik a közös irányt – Francois Hollande és David Cameron
Keresik a közös irányt – Francois Hollande és David Cameron
Fotó: Europress/AFP


„Mindig lesznek olyan területek, amelyekben nem fog egyezni a véleményünk, ugyanakkor sok esetben már egyetértésre jutottunk, nemcsak a jelenlegi közös európai politikát illetően, hanem arra vonatkozóan is, hogy a jövőben miként akarjuk alakítani ezt a közös politikát” – mutatott rá David Cameron, aki a francia elnökválasztási kampány idején Hollande riválisát, Nicolas Sarkozy egykori államfőt támogatta.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 4 db

A hozzászólások mutatása