Iszlámellenes film: megtámadták a magyarok táborát

TÁ, LM, 2012. szeptember 14., péntek 20:15, frissítve: szombat 09:34
Feldühödött egyiptomi beduinok megtámadták az el-Gora tábort, ahol a magyar katonai megfigyelők laknak. A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a támadásnak nincs magyar sebesültje.

Feldühödött egyiptomi beduinok megtámadták az el-Gora tábort, ahol a magyar katonai megfigyelők laknak. A támadásnak nincs magyar sebesültje – mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőnöke péntek este az MTI-nek.

Az igazságszolgáltatás eléri azokat, akik az amerikaiakra támadnak – jelentette ki az amerikai elnök az Andrews légi bázison, amikor részt vett az Egyesült Államok bengázi konzulátusa elleni támadásban meghalt négy diplomáciai alkalmazott koporsójának fogadásán.

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőnöke elmondta: Kveck Péter egyiptomi magyar nagykövet egy órával ezelőtt beszélt a táborban szolgálatot teljesítő magyarok parancsnokával, aki közölte, hogy a támadásnak nincs magyar sérültje. A nagykövet szombaton felkeresi a tábort, látogatása a támadástól független, annak időpontját már korábban egyeztették – tette hozzá a sajtófőnök. A békefenntartók táborában 43 magyar katona, illetve rendőr teljesít szolgálatot.

Utcai harcok Kairóban
Utcai harcok Kairóban
A Multinacionális Erők és Megfigyelők Békefenntartó Missziójának szóvivője szerint a gázai-izraeli határ közelében, az el-Gora övezetében található táborban összecsapás tört ki, és legalább három kolumbiai katona megsebesült. Névtelenül nyilatkozó egyiptomi biztonsági források szerint a nomádok betörtek a táborba, ahol a kontingens főhadiszállása van, és felgyújtottak egy őrtornyot, illetve egy vagy több gépjárművet.

Iszlámellenes film: megtámadták a magyarok táborát

A megfigyelők az egyiptomi-izraeli békeszerződés betartását ellenőrzik a félszigeten 1979 óta. A tábor 1500 katona szálláshelye. Az egyiptomi források szerint erősítést küldtek a helyszínre. A békefenntartó misszióban 12 ország katonái szolgálnak. A Honvédelmi Minisztérium augusztusi közlése szerint a Sínai-félszigeten 26 magyar katona és 16 rendőr teljesít szolgálatot.

Lángol az iszlám világ

Tüntetők hatoltak be az Egyesült Államok tuniszi és kartúmi nagykövetségének területére pénteken – közölték szemtanúk, akik szerint a rendőrség mindkét helyen igyekszik megfékezni a dühöngő tömeget. Közben az amerikai tengerészgyalogság egy gyors reagálású szakaszt küldött a jemeni fővárosba, hogy megerősítsék az amerikai nagykövetség védelmét – közölte pénteken a Pentagon.

A tiltakozó megmozdulások szerdán kezdődtek szerte az arab világban az Egyesült Államokban készült Innocence of Muslims című film miatt, amely állítólag Mohamed prófétát gyalázza. A bengázi konzulátus elleni támadás során életét veszítette az amerikai nagykövet is. A YouTube blokkolta Líbiában és Egyiptomban a film 13 perces kivonatát.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 5 db

A hozzászólások mutatása