Toulouse

Montázst készített a gyilkosságokról

WA, 2012. március 27., kedd 07:42, frissítve: kedd 11:10
A filmfelvételek, amelyeket a toulouse-i merénylő készített gyilkolásáról, az al-Dzsazíra katari hírtelevízió párizsi irodájába jutottak el, de a francia nyomozók már rátették a kezüket a dokumentumra.
A kémektől a hírszerzőkön át a rendőrökig mindenki nehéz helyzetbe került a délnyugat-franciaországi merényletek után – mondta el Nicolas Sarkozy. Bővebben>>>

A négy vizsgálóbíró, aki a merényletek ügyében nyomoz, illetve megpróbálja kideríteni, hogy Mohammed Merahnak milyen mértékben volt bűntársa egyik bátyja, Abdelkader, így már azt is vizsgálja, hogy ki küldte el az al-Dzsazírának a pendrive-ra mentett videomontázst. A tévé a múlt szerdán kapta meg az adathordozót egy borítékban – közölte a rendőrség.

Már nem sokkal az utolsó merénylet után ismertté vált, hogy Mohammed Merahnak a gyilkosság elkövetése közben egy minikamera volt a mellére erősítve.

„A montázsban a gyilkosságokról készült felvételek vannak összevágva, közben zene szól és Korán-idézetek hangzanak el” – közölte egy meg nem nevezett forrás az AFP-vel.

Mohammed Benalel Merah, a gyilkos apja hétfőn közölte a francia hírügynökséggel, hogy Algériában akarja eltemettetni a fiát, akit francia kommandósok lőttek le csütörtökön. A 23 éves férfi március 11. és 19. között hét embert ölt meg, három francia katonát, valamint egy zsidó iskola három diákját és egy tanárát.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása