Nem csitul az erőszak Szíriában

WL, 2012. április 7., szombat 13:17, frissítve: 13:26
Huszonhét civil veszítette életét szombaton a szíriai hadsereg által indított hadművelet során az ország középső részén fekvő Hama tartománybeli Latamna városában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

„Huszonheten haltak meg tüzérségi tűz és lövések következtében a reguláris erők által Latamna bevételére indított offenzívában” – tájékoztatott az emberi jogi szervezet. Latamnában pénteken késő éjszakába nyúló heves harcok folytak a kormányhadsereg katonái és az úgynevezett Szíriai Szabad Hadseregben (ASL) harcoló felkelők között.

Délebbre, a Homsz tartománybeli Kuszeirban három polgári személy – köztük egy asszony a gyermekével – esett áldozatul a város lövetésének, egy a felkelőkhöz átállt rendőr pedig a harcok során veszítette életét az OSDH tájékoztatása szerint.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa csütörtökön egyhangúlag elfogadott nyilatkozatában felszólította a szíriai kormányt, hogy április 10-i határidővel szüntesse be a hadsereg és nehézfegyverek bevetését a kormány ellen fellázadt szíriai városok ellen. A jogilag nem kötelező érvényű elnöki nyilatkozatban a BT felszólított továbbá minden érintett felet – köztük az ellenzéket –, hogy a kormánycsapatok kivonását követően 48 órán belül vessen véget az ellenségeskedés minden formájának.

A harcok azonban továbbra sem szünetelnek, és az OSDH adatai szerint csütörtökön 77, pénteken pedig 35 további halálos – túlnyomórészt civil – áldozatot követeltek.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

A hozzászólások mutatása