Százezreket telepítenek ki a soha nem látott esőzés miatt

WL, 2012. július 14., szombat 20:45, frissítve: 17:23
Mintegy 400 ezer embert szólítottak fel otthona elhagyására Japán déli részén szombaton, mert tovább romlott a helyzet a viharos esőzések folytatódása miatt.

A fő sziget, Kjúsú északi részén a hatóságok 260 ezer ember kitelepítését rendelték el, miután kiléptek a folyók medrükből. Közel 140 ezer embert arra kértek, hogy hagyják el otthonaikat, de esetükben az ajánlás még nem lépett rendelet szintjére.

A kitelepítési rendelet a Kjúsú szigetén lévő Fukuoka, Oita, Szaga és Kumamoto prefektúrák egyes területeire vonatkozik, ahol az áradások és földcsuszamlások miatt 20 ember vesztette életét, további kilencet pedig eltűntként tartanak nyilván.

A soha nem látott esőzés szerda óta tart. Szombaton előfordult az is, hogy egy óra leforgása alatt 11 centiméter eső esett.

A meteorológiai ügynökség sárga riasztási szintet hirdetett ki Nagaszaki, Hirosima és Jamagucsi prefektúrákban is. A Kumamoto prefektúrában fekvő Aso városra három nap alatt több mint 75 centiméter eső hullott le. A városban és környékén az áradások és földcsuszamlások húsz ember életét oltották ki.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása