Üzenet Merkelnek: "Románia nem rezervátum"

KK, 2012. augusztus 22., szerda 17:44, frissítve: csütörtök 14:32
Angela Merkelt bírálta egy tévéinterjúban az ideiglenes román államfő, amiért a német kancellár szót emelt a Basescu ellen indított eljárás ügyében.

Angela Merkelt egy tévéinterjúban bírálta az ideiglenes román államfő. Crin Antonescu azt is mondta, Angela Merkelnek Németországba kellene vinnie Traian Basescut. Szerinte a kancellár beavatkozott Románia belügyeibe, amikor szót emelt a Basescu ellen indított eljárás miatt. Antonescu szerint Románia nem rezervátum, ahol egyes külföldiek bármit megtehetnek. A kormányzó szocialista–liberális pártszövetségben sokan gondolják úgy, hogy Basescut Németország nyomásgyakorlása miatt nem tudták leváltani.

Mint arról az MNO korábban beszámolt: a román alkotmánybíróság érvénytelennek nyilvánította a Basescu leváltásáról július 29-én megrendezett népszavazást. A taláros testület döntése szerint Traian Basescu visszatérhet az elnöki hivatalba, miután az alkotmánybírósági határozatot felolvassák a parlamentben.

Basescu vasárnap Marosfőn megköszönte a magyaroknak a leváltásáról szervezett július végi népszavazáson tanúsított magatartásukat, amikor tömegesen távol maradtak az urnáktól. A két megyében volt a legalacsonyabb a részvételi arány.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 8 db

A hozzászólások mutatása