Megnyílt a „Drive”

TK, 2012. április 24., kedd 22:42, frissítve: szerda 07:36
A Google kedden megnyitotta Google Drive internetes tárhelyszolgáltatását, ahol magán- és vállalati felhasználók öt gigabyte terjedelemben ingyenesen menthetik el adataikat, ennél nagyobb tárhelyért viszont már havidíjat kell fizetniük.

A Google Drive tárhelyszolgáltatás az internetes szolgáltató más alkalmazásaival szoros integrációban működik, például Google Docs irodai szerkesztő alkalmazás csomaggal, valamint a Google+ közösségi platformmal.

A „virtuális merevlemez” a böngésző programmal a drive.google.com címen érhető el. A tárhelyen Windows és Mac operációs rendszerrel, valamint Android operációs rendszerrel kompatibilis adatkezelő programok futnak. Az Apple iPhone okostelefonjaival kompatibilis adatkezelő programokat később telepítik.

A Google Drive tárhelyszolgáltatás igénybe vétele 5 gigabyte (GB) kapacitásig ingyenes, 25 gigabyte pedig már havi 2,50 dollárba, 100 gigabyte pedig 5 dollárba kerül. Ezer gigabyte havi bérleti díja 50 dollár.

A Google későn érkezőnek számít saját internetes tárhelyszolgáltatásával, hiszen a Dropbox már 2007 óta nyújt hasonló szolgáltatást. De legnagyobb riválisai is megelőzték már, hiszen az Apple már korábban megnyitotta iCloud szolgáltatását, a Microsoft pedig SkyDrive néven áll virtuális tárhelyszolgáltatással ügyfelei rendelkezésére.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása