Orosz kézbe került a Balkán legrégebbi lapja

TK, 2012. július 18., szerda 09:26, frissítve: szerda 09:28
Egy moszkvai székhelyű vállalkozás vásárolta meg a német WAZ lapkiadó konszernnek a Balkán legrégebbi napilapjában, a belgrádi Politikában meglévő 50 százalékos részesedését – jelentette kedd este a Vajdaság Ma szerbiai magyar nyelvű hírportál.

Az új tulajdonos a moszkvai székhelyű East Media Group, amelyről szinte semmit nem lehet tudni. A legerősebb szerbiai párt, a Szerb Haladó Párt (SNS) közleményben tudatta, hogy „botrányosnak és szégyenteljesnek tartja, hogy a legrégibb szerbiai sajtóház, a Politika egyik napról a másikra, bárki tudta és a leghalványabb átláthatóság nélkül tulajdonost cserélt”. Az SNS szerint a Politika tulajdonváltása mögött a májusi parlamenti választások nyomán ellenzékbe kerülő Demokrata Párt (DS) azon próbálkozása áll, hogy „elfojtsa a sajtószabadságot”. A DS visszautasította e vádat.

A WAZ 2010 közepén közölte, hogy fokozatosan kivonul a szerbiai médiapiacról, mert elégedetlen az üzleti feltételekkel. Bodo Hombach, a német WAZ birodalom igazgatója akkoriban erről „bizalmas levélben” tájékoztatta Boris Tadić szerb elnököt – emlékeztetett a Vajdaság Ma szerbiai magyar hírportál.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása