Kultúra és műemlékek

A Vigadó tér

3dtour.eu

2012. április 14., szombat 10:00
A Pesti Vigadó ma látható épületét Feszl Frigyes tervezte és 1865-re készült el a különleges, keleti elemekkel kevert romantikus építmény. 360 fokos panorámaképünkön a Vigadó előtti térség látható.

A Monarchia időszakában számos bált, hangversenyt, ünnepi fogadást rendeztek a Pesti Vigadó falai között. Tartottak itt juristabált, nőegyleti és álarcosbálokat, cukrászbált, egyetemi művészestélyt, elegáns farsangi bálokat.

A II. világháború után felmerült az épület teljes lebontása, majd végül döntés született egy részének a megmentéséről.  1980-ban adták át a megújult Pesti Vigadót, ahol többek között operettgálákat is rendeztek. 2004-ben bezárták, és megkezdődött az épület rekonstrukciója, ami többéves csúszás után várhatóan idén befejeződik. A tervek szerint átadják a korszerűsített báltermet, és megnyílik ismét a Vigadó Galéria is. Remélhetőleg a Pesti Vigadó ismét a hazai kulturális élet központi elemévé válik mint exkluzív rendezvényhelyszín.

Hirdetés

Forrás: http://www.pestivigado.hu, http://www.sz-epitok.hu

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az mno.hu újonnan induló rovataként célul tűzzük ki hazánk és a környező országok magyar vonatkozású látnivalóinak 360°-os panorámaképekkel történő bemutatását. Tovább

További feliratkozási lehetőségek