Színes világ

Egy tizenegy éves fiú oldaná meg a válságot

BL
Forrás: MTI
2012. április 05., csütörtök 01:45
Egy tizenegy éves kisfiú keltett feltűnést a görögországi válság megoldására irányuló tervével egy gazdasági pályázaton.

Jurre Hermanns holland diák 100 eurós nyereményt és elismerő szavakat zsebelhetett be a Wolfson Gazdasági Díj zsűrijétől. Jurre mindössze féloldalas szöveget és egy egyszerű rajzot küldött a pályázatra.

Jurre szerint a problémákat megoldaná, ha Görögország kilépne az eurózónából. A görögöknek egytől egyig a bankokba kellene vinniük pénzüket, melyet egy géppel drachmára váltanának. Az euróval a görög bankok kiegyenlítenék tartozásukat. Aki nem szolgáltatja be euróját vagy külföldi bankokban helyezi el, azt meg kellene büntetni Jurre elképzelése szerint. Aztán amint kifizette adósságait, Görögország visszatérne az eurózónába.

„Remélem, segít önöknek az ötletem” – írta a 250 ezer eurós nyereménnyel járó gazdasági díjra benyújtott pályázatában a fiú, aki elmondása szerint szereti az állatokat, és szívesen játszik a barátaival. Jurre több mint 450 pályázóval együtt jelentkezett a versenyre. A kiírásról az újságból értesült, a szöveg angol megfogalmazásában édesapja segített neki.

Hirdetés

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az mno.hu újonnan induló rovataként célul tűzzük ki hazánk és a környező országok magyar vonatkozású látnivalóinak 360°-os panorámaképekkel történő bemutatását. Tovább

További feliratkozási lehetőségek