A mezőgazdaságra figyel a hazai bank

LM
Forrás: MTI
2012. január 10., kedd 22:30
A K&H Bank 2011 decemberében a vállalati üzletágon belül új főosztályt hozott létre, amelynek feladata mind a vállalati, mind a kis- és középvállalkozások körében az iparág-specifikus üzletfejlesztési tervek és irányok kidolgozása és megvalósítása – mondta Huszár Róbert, a bank vállalati divíziójának vezetője kedden az MTI-nek.
A mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek kivitelének értéke a múlt év január–szeptemberi időszakában 4,988 milliárd euró volt, míg a behozatal értéke 3,132 milliárd eurót tett ki – tájékoztat legfrissebb összegzésében az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI). Bővebben>>>

A K&H hagyományosan erőteljes banki tevékenységet folytat a mezőgazdasági és ahhoz kapcsolódó – elsősorban élelmiszer-ipari – vállalatok körében. Ezt bizonyítja, hogy vállalati hitelállományának közel 10-10 százalékát teszi ki az agrárszektornak, illetve az élelmiszeriparnak nyújtott finanszírozás, 19 százalékos piaci részesedésével jelenleg is az ágazat legnagyobb banki partnere – tette hozzá a banki divízió vezető.

„Bár az agrár- és élelmiszeriparnak a GDP-n belüli részesedése alacsony, az elmúlt évben is az agrárium szolgáltatta a GDP-növekedés jelentős részét, és stabilitása a következő évekre is prognosztizálható. Az ágazat jelentőségét tekintve úgy ítéltük meg a bankban, hogy stratégiai fontosságú a jelenlétünk további erősítése ezen a területen” – mondta Huszár Róbert.

Lánchíd Rádió Hangtár

További feliratkozási lehetőségek

MNO vezető hírek