Egy svájci kapta a gasztronómia Oscarját + Kép

NT
Forrás: MTI
2012. május 09., szerda 11:04
Daniel Humm svájci születésű séf nyerte el a gasztronómia Oscar-díjaként emlegetett Beard-díjat, ezzel ő lett az Egyesült Államok legjobb szakácsa 2012-ben.

A séfet a New York-i – három Michelin-csillagos – Eleven Madison Park és a NoMad nevű éttermekben asztalra varázsolt kreatív fogásaiért ismerte el a James Beard Alapítvány a rangos díjjal a keleti parti nagyvárosban helyi idő szerint hétfő este tartott gálán. Humm már 2010-ben elnyerte a szervezet által a legjobb New York-i szakácsnak járó elismerést.

A rendezvényen életműdíjjal tisztelegtek Wolfgang Puck osztrák séf, az Oscar-fogadások híres szakácsa előtt. Puck több franchise és gourmet éttermet tudhat magáénak, többek közt a Los Angeles-i Spagóval ért a csúcsra a gasztronómia világában.

Fotó: jamesbeard.org/blog

 


New York legjobb séfjének címét az idén Michael Anthony, a Gramercy Tavern nevű étterem szakácsa viselheti. A feltörekvő tehetségek között azt a Christina Tosit – a Momofuku Milk Bar NYC szakemberét – díjazta az alapítvány, aki elsősorban édességeivel, többek közt a gabonapehely-fagylaltjával hívta fel magára a figyelmet.


Az Egyesült Államok legkiválóbb étterme egy San Franciscó-i létesítmény, a Boulevard lett. Az év amerikai szakácskönyve Nathan Myhrvold, Chris Young és Maxime Bilet kiadványa, a Modernist Cuisine.

Az 1986-ban létrehozott James Beard Alapítvány évente húsz díjat oszt ki séfeknek, éttermeknek, szerzőknek és szakíróknak.

Hirdetés
Hirdetés