Felhívást intéztek a budapestiekhez

LM
OS
2012. január 30., hétfő 14:33
A nagy hidegre való tekintettel a hajléktalanokra és az idősebbekre való odafigyelésre hívja fel a figyelmet közleményében a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI). A szolgálat emellett kiemeli, hogy átadják a 150 férőhelyes Aszódi úti éjjeli menedékhelyet.
Kabátgyűjtésbe kezdett a kemény mínuszok beköszöntével a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány. Bővebben>>>

„Rendkívül hideg napok következnek. Ezért Budapest lakosságát különös figyelemre, megértésre és összefogásra kérjük. Kérjük, hogy figyeljenek mindazokra, akik fedél nélkül alszanak éjszakánként és figyeljenek környezetükben azokra az idősebb, szerény körülmények között élő, egyedülálló emberekre, akik nem tudják fűteni lakásukat” – írja közleményében a BMSZKI.

Még vannak üres helyek az átmeneti szállásokon és az éjjeli menedékhelyeken is, de ennek ellenére a BMSZKI vezetése – a Fővárosi Önkormányzat vezetőivel egyeztetve – úgy döntött, hogy azonnal megnyitja a 150 férőhelyes új, Aszódi úti éjjeli menedékhelyet, mely már január 31-én tudja fogadni a beköltözni szándékozókat.

Budapesten az utcai szociális szolgálatok folyamatosan kapcsolatot tartanak a fedél nélkül élőkkel, de aki veszélyben lévő embert lát, hívja a 338-41-86-os telefonszámot.

Lánchíd Rádió Hangtár

További feliratkozási lehetőségek

MNO vezető hírek