Közel százmilliós fejlesztés valósul meg Tapolcán

NT
Forrás: MTI
2012. január 31., kedd 15:32
Közel százmillió forintos beruházással új kerékpárút épül európai uniós forrásból Tapolcán, így összesen hat kilométer hosszúságú egybefüggő úthálózat jön létre a Veszprém megyei településen.

A március végén kezdődő és októberben befejeződő munkálatok során több mint két kilométeres kerékpárutat alakítanak ki a Dobó lakótelep és a Sümegi út között – mondta Császár László, Tapolca fideszes polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

A város a 96,7 millió forintos összköltségű beruházáshoz 87 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi-terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Programjából.

Az új út a városon belüli, már meglévő kerékpárutakat is összeköti, és a városközponttól távol eső lakótelepet bekapcsolja a városközpont 'vérkeringésébe', illetve a kerékpáros turizmus fejlesztése mellett segíti a helybeliek munkába járását – tette hozzá a polgármester. Kiemelte: januárban a város elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán, és a kerékpáros-fejlesztésekre a jövőben is nagy hangsúlyt fektetnek.

Szólt arról is, hogy Tapolca pályázatot nyújtott be a belterületi utak korszerűsítésére: a 111 millió forint értékű beruházás során több út teljes hosszának felújítását és burkolatcseréjét tervezik.

Lánchíd Rádió Hangtár

További feliratkozási lehetőségek

MNO vezető hírek