Magyar kultúra és tomboló diákok árasztják el Brünnt

PR
MTI
2012. április 08., 17:12
Mega7vége néven kulturális, zenei, irodalmi, szórakoztató és turisztikai programokkal teli napokat rendez március 11. és 14. között a dél-morvaországi Brünnben a Kazinczy Ferenc Diákklub (Kafedik).

A félmilliós nagyváros felsőoktatási intézményeiben tanuló szlovákiai magyar diákokat tömörítő, majdnem fél évszázados múltra visszatekintő klub azt ígéri, hogy Brünnt egy hétvégére ismét elárasztja a magyar kultúra, zene és a bulizni, tombolni vágyó diákok. A Mega7végét tavaly tartották első ízben, s tekintettel a hatalmas sikerre az idén újra megrendezik. „Ne hagyd, hogy valami meggátolja, hogy kivedd a részed az eseményekből, számolj a Mega7végével, mi számítunk Rád!” – olvasható a népszerű Kafedik honlapján, illetve a Facebook-oldalán.

Szerda, az első nap a költészeté lesz. „Hozd a kedvenc versed, novellád, együtt szavaira és képeire bontjuk, összerakjuk, költőkre játszunk és kritikusokra. Inspirálj és inspirálódj, legyen ez egy nem irodalomóra-ízű találkozás az irodalommal” – áll a meghívóban. Ugyancsak szerdára ígérik a brünni magyar egyetemisták, hogy megjelenik a Sárga Szamár, időszaki újságjuk idei első száma.

Csütörtök „a buli napja”. A talpalávalót a nagymegyeri Undermind és a dunaszerdahelyi Csak Van zenekarok húzzák. A virradatig tartó bulit csak a Sárga Szamár által meghirdetett fotóverseny eredményhirdetése és a tombolahúzás szakítja meg egy rövid időre.

Péntek „a kultúra napja”. Az érdeklődők egyebek között Alessandro Baricco Novecento című monodrámáját nézhetik meg Ilyés Lénárd előadásában. Este pedig hagyományőrző táncoktatás, táncház van a programban.

Szombat „az aktív pihenés napja”. „Néha nem árt kimozdulni a városból és rájönni, mi mindent rejt a környék. Most Lednicét vesszük célba, kastélya, parkja mesébe illő, ezt bizonyítja, hogy szerepel az UNESCO listáján is. Ha pedig mégis a városban maradnál, így fogj pingpongütőt, és próbáld ki magad! Ki a jobb, AED vagy Kafedik?” – áll a meghívóban.

A négynapos rendezvényt a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének brünni alapszervezete, Brünn városa, a prágai Ady Endre Diákkör és a szlovákiai Diákhálózat is támogatja.

Lánchíd Rádió Hangtár

További feliratkozási lehetőségek

MNO vezető hírek